Tips til at indrette det åbne kontormiljø

Mange lokaler til leje i Odense C byder på åbne kontormiljøer. Dette bringer mange fordele med sig, hvor medarbejderne har hurtig adgang til sparring og idéudveksling med hinanden. Dog er det ekstremt vigtigt, at storrummene indrettes optimalt – ellers kan der opstå mange forstyrrende elementer for de ansatte. Dette er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, og derfor er det væsentligt at indrette erhvervslejemålet i Odense C med tanke for storrummet. Læs med her på siden, og få tips til, hvordan virksomheden kan indrette det åbne kontormiljø på bedste vis.

Hav tanke for indeklimaet – så højnes produktiviteten

Når der er tale om storrum, skal flere mennesker blive enige om, hvad et godt indeklima er. Heldigvis er der en række grundregler for, hvad der danner ramme for et godt indeklima. Når mange mennesker er samlet ét sted, er der risiko for forhøjede temperaturer. Derfor gælder det om at have god ventilation og temperaturstyring i rummet, sådan at de bedste forudsætninger skabes. Hvis butik til leje i Odense C består af store vinduespartier, er det især vigtigt at erstatte rummets varme og tunge luft med frisk og ny luft.

Udnyt pladsen, og skab gode samarbejdsmuligheder

I og med det åbne kontormiljø giver flere kvadratmeter, gælder det om at udnytte pladsen til fulde. Dette gøres eksempelvis ved at skabe gode samarbejdsmuligheder for medarbejderne. Sørg for at indrette små områder i rummet, hvor de ansatte kan samles til mindre diskussioner – enten ved et højbord, et sofaområde eller et decideret mødelokale. På denne måde trækkes støjen også ét sted hen, hvilket vil være med til at skabe mindre forstyrrelser for de resterende medarbejdere på kontoret.

Overvej at oprette forskellige typer af arbejdsrum

Hvis arbejdsopgaverne kræver vidensdeling eller ro til koncentration, er det en god idé at overveje at oprette forskellige typer af arbejdsrum i indretningen. Dette giver medarbejderne en fleksibilitet, hvor de kan vælge fra og til efter behov. Der findes mange forskellige alternative rum, som virksomheden kan indrette såsom lounges, caféarealer, stillekupéer, hjemmearbejdspladser, projektrum, mødelokaler, enkeltmandskontorer, grupperum osv. Det er nemlig langt fra sikkert, at det åbne kontormiljø kan stå alene.