Kontormuligheder i Odense C

Odense centrum (5000) har mere end 46.000 indbyggere, fordel på lidt over 29.000 husstande, hvorved der gennemsnitlig bor halvanden person i hver husstand. Samtidig er Odense C kendt for at have god tilknytning i forstæderne og bydelene som støder op til Odense centrum. I følge den seneste opgørelse er her mere end 1.382 kontorlejemål og knap 1000 butikslejemål i Odense Centrum, hvilket bevidner et stærkt erhvervsliv og en stærkt detailsalgsorienteret bymiljø.

Find kontor til leje i Odense C

Odense Centrum

Odense er knudepunktet for Fyn, idet alle veje fører til Odense og byens forstæder. Dette sker som følge af den fynske motorvej E20 som forbinder Nyborg og Middelfart, ved at køre syd om Odense C, med motorvejstilkørsler både i Odense V, Odense SV og Odense SØ. Samtidig fletter Svendborg motorvejen sammen med E20, hvorved trafik til eksempelvis Ringe og Svendborg er nem for kontoransatte.

I og omkring byen kører flere bybusser og regionale busser til Odense Hovedbanegård, hvorved transporten gøres nem. Dertil har Odense Hovedbanegård tog forbindelser til Svendborg, Middelfart, Langeskov og Nyborg. Dertil har Anker Bøje søsat et projekt omkring en letbane til Odense, som skal gøre det nemmere for forstæderne at benytte offentlig transport ind mod byen.

Dog har dette medført lukning af Thomas B. Thriges Gade, Albanigade og ensretning af Vestre Stationsvej og Vindegade, hvilket gør det næsten umuligt for billister at køre til og fra arbejde.

Odense Centrum indeholder adskillige muligheder for kontor til leje. Bydelen dækker området omkring den gamle bykerne, fra det gamle havnekvarter i nord, Rosengårdsvej i syd, Ejbygade i øst og Grønløkkevej i vest.

Langt den største del af befolkningen i Odense er bosidende i Odense C. Hele 75 % af byens befolkning bor i denne bydel, hvorfor kontorer til leje i Odense City er af stor interesse for mange.

Både store som små kontorlokaler kan findes i de små gade i Odense Centrum samt i de historiske torve og pladser omkring Odense Domkirke og Odense Rådhus. Derudover har adskillige større internationale virksomheder deres hovedsæde i Odense Centrum. Hertil kan nævnes virksomheder som Coop, Odense Marcipan og Royal Unibrew.

Nye Kontormuligheder i Odense Centrum

H.C. Andersen-kvarteret som er en ældre del af byen blev restaureret hvilket gav plads til mange nye virksomheder i form af interessante kontorer til leje i mange størrelser. Gamle industribygninger er bl.a. blevet anvendt af TV2 og Bazar Fyn.

Odense C er i konstant forandring hvorfor både små som store virksomheder altid vil finde relevante muligheder for udlejning af kontorer i byen.

Odense har fået et nyt citycenter på 58.000 m² ved navn VIVA. Kontorlejemålet er beliggende yderst centralt i Odense, hvorfor der er gode transportmuligeder til og fra kontoret. VIVA er Steen & Strøms nye flagskib, og centeret udlover fremragende eksponeringsmuligheder for din virksomhed. Som lejer af kontor i VIVA, vil du have stor mulighed for at få indflydelse på indretningen af kontorlokalerne. Fremtidens citycentre vil have noget at se op til med Odenses nye citycenter VIVA.

Kontor i Odense’s nye citycenter VIVA

Coworking og kontorfællesskaber vinder frem

Langt flere checker ind på kontorhoteller i Europa, Danmark og faktisk også i Odense. Både Ryttergade i den indre del af Odense, Havnegade ud til havnen og Dronningsgade i enden af Kongensgade er hjemsted for kontorhoteller for både iværksættere, mindre erhvervsdrivende og ikke mindst større virksomheder som blot elsker byen, og ikke behøver en parkeringsplads. Dertil er der kort afstand fra Ryttergade og Dronningsgade kort fra Hovedbanegården, og derved mange transportmuligheder fra hele Fyn.

Kontorhotel

På et kontorhotel har din virksomhed placeret i lukkede lokaler, mens faciliteter, som eksempelvis toiletter, køkken og møderum kan være delte. Huslejen dækker således både receptionens håndtering af fysisk post, telefonpasning og lignende. I kontorhoteller er man ikke bundet af lange lejekontrakter, men vil ofte kunne opsige lejemålet med få måneders varsel. Det tilfører virksomheden en stor fleksibilitet, idet man kun betaler for det antal arbejdspladser, man rent faktisk benytter. På samme vis vil det være muligt at udvide kapaciteten, i takt med virksomhedens udvikling.

Find kontorhotel i Odense C

Kontorfællesskaber

I et kontorfælleskab lejer man en arbejdsplads i et lokaler, som man deler med andre. Typisk vil man få sit eget kontor, men der kan også være tale om storrumskontorer. Alle lejere deles om fællesfaciliteter, så som køkken, toiletter, frokoststue, lounge, mødelokaler og evt. reception. Der vil i langt de fleste tilfælde være tale om møblerede lokaler, ligesom der vil være internetopkobling og telefonsystem m.v.

Kontorfællesskaber er en prisbevidst løsning, der særligt henvender sig til små virksomheder, herunder iværksættere. I kontorfælleskaber betaler man pr. antal arbejdspladser. I denne pris er inkluderet alle øvrige udgifter, så som udgifter til drift, møblering, bredbånd, forsikringer, adgang til køkken og fællesfaciliteter. Forbrug af mødelokale, kopimaskine, printer o. lign. afregnes enten efter forbrug eller er inkluderet i den faste månedlige betaling.

Coworking

Denne form for kontorfællesskab vandt markant frem i midten af 00erne, som følge af en enorm techbølge i USA. San Francisco som er et ‘cluster’ inden for IT udvikling, oplevede en markant fremgang i antallet af nyopstartede entreprenører, iværksætteri og projekter, hvilket medføre et markant underskud af ledige og billige erhvervslejemål. Herfor fandt man på at sætte mange virksomheder sammen i et åbent kontormiljø, for primært at holde omkostningerne nede. Men langsomt begyndte synergierne at vise sig, sådan at flere og flere virksomheder begyndte at samarbejde, få sparring og ikke mindste kritisere og udvikle hinandens idéer og projekter.

Du kan læse mere om Coworking her

I Danmark ses dette oftest på universiteterne, specielt inden for kreative fag. Samtidig er flere begyndt at starte sådanne ‘Coworking Spaces’ op i større byer i Danmark. Både København, Århus og selvfølgelig også Odense har mindre coworking kontorer.

Find et coworking space i Odense

Er du interesseret i investering i fast ejendom i Odense C?

Så tjek Lokalebasen.dk. Vores portal formidler investeringsejendomme til salg i Odense C, så du kan nemt og hurtigt få overblik over dine muligheder. Hos os er det simpelt og effektivt: du vælger bare det område, hvor du gerne vil investere i fast ejendom, og så kan du se alle de relevante emner. Find den helt rigtige investeringsejendom gennem vores store database!

Ønsker du at sælge en ejendom? Vi kan også facilitere det for dig! Vi er eksperter inden for vores branche, og du kan derfor altid stole på, at vi finder en køber til dig!

Se erhvervslejemål i Odense