Sørg for et godt fysisk og psykisk miljø på kontoret

Ejer eller driver du en kontorvirksomhed, er der flere ting, man nødvendigvis skal være opmærksom på, hvis man skal sikre sig dygtige, raske og motiverede medarbejdere. Det er nemlig vigtigt at have fokus på måde det psykiske og fysiske kontormiljø. Læs med herunder, hvordan du skaber de bedste forhold for dine ansatte. 

Sørg for gode fysiske rammer

Først og fremmest skal man sørge for, at man har de nødvendige faciliteter på kontoret til at sikre, at alle ansatte har mulighed for at forebygge nogle af de mange konsekvenser ved stillesiddende arbejde. Eksempelvis bør alle medarbejdere have mulighed for at benytte en ergonomisk kontorstol, der blandt andet modvirker problemer med ryggen. Derudover er det nødvendigt at investere i hæve-/sænkeborde til alle ansatte, der sidder ned det meste af deres arbejdsdag. Med et sådant bord har dine medarbejdere mulighed for at stå oprejst flere gange i løbet af deres arbejdsdag. Ved at skifte arbejdsposition blot få gange i løbet af arbejdsdagen minimerer man risikoen for både fysiske og psykiske sygdomme drastisk. Er det muligt, kan det være en rigtig god ide at indrette et mindre motionscenter eller træningslokale på kontoret, hvor medarbejderne kan benytte løbebånd, motionscykler eller lignende. 

Styrk de kollegiale relationer

Samtidig er det vigtigt at skabe et godt psykisk miljø på arbejdspladsen, og her gælder det særligt om at styrke de sociale relationer på kontoret for at sikre et godt samarbejde på tværs af de forskellige parter i virksomheden. Man kan eventuelt indføre en fælles morgenmad, fredagsbarer eller større fester som eksempelvis en årlig julefrokost eller en teambuilding-dag, der skal ryste alle medarbejderne mere sammen. Endvidere kan det være en god ide at lave forskellige team-dage, hvor medarbejderne selv har mulighed for at komme med input og forslag til, hvad der skal laves af tiltag på arbejdspladsen for at sikre det bedste arbejdsmiljø for dem. 

Som arbejdsgiver er det helt afgørende, at dine medarbejdere og kolleger trives på deres arbejde. Er der problemer af den ene eller anden art, vil det helt sikkert få konsekvenser for ikke bare stemningen på kontoret, men også virksomhedens succes i det lange løb.