Siemens indvier dansktegnet koncernsæde

Efter seks år indviede Siemens sit nye store, storslåede koncernhovedsæde i München, der er tegnet af danske Henning Larsen Architects.

´Siemens´ ny pragtbygning´, ´En gallaforestilling i glas´, ´Domicil med Silicon-Valley-Spirit´…

Sådan lød begejstrede overskrifter på de sydtyske aviser, da den tyske industrikoncern Siemens nye domicil blev indviet 24. juni. Det dansktegnede bæredygtige koncernsæde er opført på en og samme grund, der husede virksomhedens hovedsæde helt tilbage i 1949.

Med hele stueetagen åben og tilgængelig for offentligheden kan indbyggerne i den sydtyske by frit passere igennem, handle i de mange nye butikker eller besøge Siemens-bygningens mange caféer og restauranter. Bygningen har foruden at skulle huse Siemens til formål at bidrage til udviklingen af det offentlige rum i München, udtalte Louis Becker, der er partner i arkitektfirmaet, der står bag den spektakulære bygning.

Arkitektfirmaet valgte derefter at åbne en ny tegnestue i samme bydel, og den har med sine i dag 30 ansatte gået hen og blevet Henning Larsens næststørste afdeling efter København.

Ny måde at arbejde på

Bygningens tagetage er ligeledes tilgængeligt for offentligheden og især tiltænkt til fremtidige events, hvor både medarbejderne, byens indbyggere og turister kan nyde byens charmerende skyline i form af en unik panoramaudsigt.

Bygningens topmoderne kontorer og arbejdsstationer, der huser husets i alt 1.200 medarbejdere, går alle ind under Siemens koncept: ´Siemens Office – New Way of Working.

Den globale industrikoncern har lagt vægt på at opdatere sit brand og identitet med nøgleord som åbenhed, gæstfrihed og miljøbevidsthed, som er værdier, der alle skinner igennem i Siemens nye koncept.

Læs mere:
Siemens indvier dansktegnet pragt-HQ
Siemens’ New Headquarters Building, Munich
Sueddeutsche.de: Der neue Prachtbau von Siemens
Henninglarsen.com: Siemens hovedsæde i München