Driv virksomhed i en ung by

Odense er en af landets største byer, når det kommer til studier. I byen ligger et universitet og en række andre videregående uddannelser. Det gør, at Odense har stor udskiftning i sine borgere og giver byen et meget ungt miljø med potentiale, der kan gavne både nye og etablerede virksomheder.

I Odense skorter det hverken på muligheder for at samarbejde med uddannelsessteder og finde studentermedhjælpere – det giver virksomheden en helt unik mulighed for at have fingeren på pulsen med, hvad der foregår i de unges miljø – ganske simpelt fordi lejeboligen ligger i byen, hvor de unge også er. En ting er at følge med i, hvad de unge laver – noget andet er at tiltrække nye talenter til virksomheden blandt højtuddannede unge, der ønsker at sætte et præg på virksomheden.

Fremtidens medarbejdere

En anden ting er, at de nye medarbejdere fra Odenses mange ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i mange tilfælde vil kunne bidrage med nye idéer og vinkler på de gamle idéer – det kan de, fordi de sidder inde med ekspertviden om lige præcis deres fag. En ekspertviden ,der kan komme virksomheden til gode, hvis den bliver taget hånd om og bliver mødt i de områder, hvor den unge selv færdes, studerer og hænger ud med venner og studiekammerater.

Forhåbentlig kommer din virksomhed til at vare ved i mange år – og derfor er vigtigt at slå sig ned i en by med fremtidsmuligheder. Fremtidsmuligheder betyder netop at finde en by, hvor der er en fremtid – det gælder altså mere konkret om at finde en by, der kan give virksomheden kompetente medarbejdere. Også om fem år, ti år – ja, måske endda længere tid.

Nemt at komme til byen

Odense ligger i Danmarks midte, og det gør det en hel del nemmere at få fat i fremtidens og nutidens talenter, end det er i rigtig mange andre mellemstore danske byer. Fordi Odense ligger så centralt i landet, som den gør – nærmere bestemt med cirka en time til halvanden times kørsel til Aarhus og en time til to timers kørsel alt afhængigt af trafikken til København og Esbjerg.

Derfor kan talenter på tværs af geografi og på tværs af faglige skel og baggrund lynhurtigt komme forbi en virksomhed i Odense og bidrage til at føre firmaets projekt ud i livet med hurtig fart, så projektet stadig er relevant for omverden, når det er færdigt og klart til at skulle ud i virkelighedens verden.

At Odense samtidig er en charmerende by med et historisk islæt, der når på tværs af både landegrænser, sprog og kontinenter, gør Odense til et omdrejningspunkt for udenlandske såvel som danske gæster– i den situation kan det være smart at have fingeren på pulsen og leje sig ind der, hvor det sker.