Det betaler sig at prioritere gode kontorlokaler

I løbet af de sidste par år er der kommet et øget fokus på, hvilken betydning de fysiske omgivelser i en virksomhed har. Undersøgelser har nemlig vist, at omgivelserne har afgørende betydning for medarbejderes engagement og motivation og dermed kan have betydning for, hvordan virksomheden klarer sig. Der er derfor al god grund til at prioritere indretningen og kvaliteten af dine erhvervslokaler, og her kan du blive klogere på, hvad du ifølge eksperterne kan gøre for at give dine medarbejdere det bedste arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Et godt indeklima er vigtigt

Både du og dine medarbejdere bruger mange timer i virksomhedens kontorlokaler, og det er derfor vigtigt at prioritere et godt indeklima. Først og fremmest er det vigtigt, at der er god belysning i lokalet. Mange af de nyere erhvervslejemål har store vinduespartier, da dette sikrer, at en masse naturligt lys falder ind i lokalerne. Det er videnskabeligt bevist, at lys er med til at give os mere overskud og bedre humør, hvorfor du i høj grad bør prioritere godt lys til dine medarbejdere. Hvis dine lokaler ikke har store vinduespartier, kan du sagtens sikre godt lys alligevel. Dette kan du gøre med gode lamper, der giver det lys, som medarbejderne har brug for. Luft er ligeledes vigtigt for at holde hjernen i gang. Sørg for at have en god temperatur i dine lokaler, så medarbejderne hverken sveder og får hovedpine af et for varmt klima eller fryser på grund af for lave temperaturer. Det er i den forbindelse også vigtigt, at der løbende bliver luftet ud i lokalerne. Selvom det kan være koldt, bør i lufte ud mindst en gang om dagen, da frisk luft giver ny energi til hjernen. Ofte deler flere medarbejdere lokale, og her skal du være opmærksom på, at støjniveauet holdes på et minimum. Larm i arbejdslokalet kan give frustrationer og koncentrationsbesvær blandt medarbejderne, hvilket nedsætter deres evne til at arbejde.

Gode faciliteter og en moderne indretning

Udover et godt indeklima er det vigtigt, at medarbejderne har de nødvendige faciliteter til rådighed i deres kontorlokale. Det er motiverende og giver mulighed for en bedre arbejdsindsats fra medarbejderne, hvis deres elektroniske udstyr og andre arbejdsfaciliteter er gode. Samtidig føler mange medarbejdere sig mere værdsat og værdifulde, hvis du vælger at bruge penge på gode faciliteter til dem, hvilket er med til at optimere deres arbejdsindsats. Udover at udstyret skal være i orden, spiller også indretningen en rolle for medarbejdernes motivation og engagement. Der er ikke noget meget kedeligere end helt hvide lokaler uden spændende interiør. Gør lokalerne personlige og hyggelige og skab på den måde den bedste atmosfære for dine medarbejdere, der som sagt skal bruge mange timer i disse lokaler. Sørg for, at indretningen afspejler virksomhedens identitet på den bedst mulige måde, på den måde passer den også bedst til medarbejderne.