Centrum eller yderområder? – Sådan finder du ud af, hvor du skal placere din virksomhed

Skal du finde nye lokaler til din virksomhed, er det evige spørgsmål altid, hvor det skal være. Du har sikkert en by, du tager udgangspunkt i. Det kan for eksempel være Odense. Der kan dog være stor forskel på, om du skal placere dig midt i centrum, eller virksomheden i stedet skal ligge i ydreområdet af byen. I denne artikel hjælper vi dig med at finde ud af, hvordan du finder den rette placering. Læs med, og bliv klogere på, om centrum eller yderområdet er den bedste løsning for dig.

Har du brug for meget plads?

Dit pladsbehov kan påvirke, om det er centrum eller ydreområdet, der er optimal for placeringen af din virksomhed. Har du brug for en masse plads til mange medarbejdere, kan det være svært at finde store nok lokaler inde midt i centrum af byen. Det kan derfor være en fordel at bevæge dig ud i ydreområderne, hvor der ofte er større bygninger.

Har du brug for knap så meget plads, kan det ofte være en fordel at vælge centrum. Her kan du nemlig nemt finde et lokale, der passer til dit behov rent pladsmæssigt.

Skal det være nemt for medarbejderne at komme hen til arbejdspladsen?

Dette spørgsmål har flere aspekter. Det handler nemlig i høj grad, om medarbejderne typisk allerede bor i byen, eller de kommer udefra. Derudover afhænger det også af, om de benytter offentlig transport, har egen bil eller vælger at gå eller cykle.

Inde i centrum er det nemt for folk, der bor i byen, at komme hen til virksomheden. De kan højst sandsynligt i løbet af ingen tid være fremme på cykel eller på gåben. Derudover er det typisk også nemmere at komme til centrum med offentlig transport.

Ydreområderne er oplagte til folk, der alligevel skal tage bilen. Ved at placere virksomheden i ydreområdet kan dine medarbejdere typisk undgå en masse myldretrafik, som der typisk er inde midt i byen.

Er huslejen det vigtigste?

Er prisen det vigtigste, vil det typisk altid være billigst i ydreområderne. Det er derfor her, du skal søge ud, hvis det skal være så billigt som muligt i husleje.