5 idéer til at styrke sammenholdet i virksomheden

Det gode arbejdsmiljø og det stærke sammenhold kan være afgørende for en virksomhed. Derfor er det også værd at pleje de indbyrdes relationer på arbejdspladsen, men hvordan gør man det? Det får du fem bud på her.

1) Mandagsmøde

Det kan være fornuftigt at mødes mandag morgen over en kop kaffe for dels at gennemgå den kommende uges opgaver og dels at få hilst på hinanden efter weekenden. På den måde tager man sammen hul på en ny uge, og man er sikker på, at alle medarbejderne får hilst på hinanden, efter at endnu en weekend er gået.

2) Teambuilding

Vil man ud i noget mere ”ekstremt”, kan man vælge teambuilding. Det vil uden tvivl være med til at styrke sammenholdet. Især i yngre virksomheder vil det være en overvejelse værd, hvis man skal have kickstartet følelsen af at være et team, der arbejder henimod nogle fælles mål.

3) Fælles frokost

Ved at spise frokost sammen hver eneste dag har medarbejdere mulighed for at vende løst og fast, og det er med til at styrke fællesskabsfølelsen. Man kan eksempelvis sikre sig, at der bliver holdt fælles frokostpause ved at investere i en frokostordning.

4) Aktiviteter uden for arbejdet

Har medarbejderne lyst til det, kan det virkelig også gavne, at der bliver afholdt nogle aktiviteter uden for arbejdstiden. Det kan eksempelvis være en fredagsbar, en tur på museum – eller alle en eftermiddag tager på café. Det er nærmest underordnet, hvad der konkret skal foregå – det vigtigste er, at medarbejderne kommer ud af de vante rammer og får opbygget et fællesskab, hvor der også kan snakkes om andet end arbejde.

5) Åbne kontorer

Sidst, men ikke mindst, kan det være en fordel at have åbne kontorlandskaber, hvor det er nemt for de ansatte at spørge hinanden om hjælp og dele gode råd. Det gør det ligetil for medarbejderne at bruge hinandens kompetencer, og på den måde styrkes fællesskabsfølelsen, og desuden effektiviserer det arbejdsgangen, at man hurtigt kan få brugbare råd hos naboen, hvis man er i tvivl om noget.