Klynge-samarbejde skaber vækst og innovation

15.04.2016 16:10

Danske virksomheder har i højere grad opdaget fordelene ved at samle sig i klynger, der i mange tilfælde resulterer i en øget vækst samt innovationsevne. 

I Danmark ses en stigende klynge-trend, hvor virksomheder arbejder sammen i klynger, hvilket giver mange fordele for virksomhederne.

I mange tilfælde resulterer klynge-samarbejderne i en øget produktivitet, højere innovationsevne samt en øget internationalisering. Der er derfor et stort politisk fokus på emnet i Danmark. 

Hvordan definerer man en klynge?
En klynge er en sammenslutning af virksomheder inden for samme eller relaterede brancher, der arbejder tæt sammen. De er ydermere tit i nærkontakt med universiteter eller andre former for uddannelsesinstitutioner. På den måde sikrer klyngerne, at de modtager den nyeste viden og information inden for deres felt. 

Et traditionelt eksempel på en klynge-sammenslutning er verdens mest omtalte klynge ved navn Silicon Valley i Californien. Silicon Valley er et pragteksemplar på den værdi, som en klynge-sammenslutning kan tilføre virksomheder. Stedet betragtes herved som verdens centrum for teknologi.

I Danmark er der de seneste år kommet stort fokus på emnet, og i 2013 lavede man sågar en national handleplan for klynger, der skulle være med at sikre gode rammer for deres fremtidige udvikling. Der blev i den forbindelse oprettet en supportfunktion for klyngeorganisationer ved navn Cluster Excellence Denmark. 

Klyngers tilførte værdi
Ifølge Bolette van Ingen Bro, der er direktør for Cluster Excellence Denmark, tilfører samarbejdet i klyngerne en stor værdi til virksomhederne.

”Ved at være en del af netværks- og klyngeaktiviteter får virksomheder adgang til den rigtige viden og de rette mennesker. De får mulighed for at få tilført nye kompetencer og værktøjer og øger generelt set deres innovationsevne markant,” fortæller hun.

Det er desuden bevist, at virksomheder der er aktive i klynger har fire så høj sandsynlighed for at være og forblive innovative end lignede virksomheder, der ikke er aktive i en klynge, fortæller hun til Magasinet NINEtoFIVE. Det er dog ikke kun på innovations-feltet, at virksomhederne oplever positivt udbytte. 

”Virksomheder, der er aktive i netværks- og klyngeaktiviteter, oplever en produktivitetsvækst, der er 3,6 procentpoint højere end andre lignende virksomheder,” fortæller Bolette van Ingen Bro.

Det er ifølge hende derudover både mindre og store virksomheder, der får udbytte ud af at være en del af en klynge-sammenslutning. I hvert fald når det kommer til kompetenceudvikling samt at være innovativ.  

Læs hele artiklen her: Klynger skaber vækst og innovation

Søg efter kontor til leje

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

» Kontor i Odense

» Ønsker du at udleje?

Mødelokaler til næste forretningsmøde?

Flere virksomheder er begyndt at mødes ude af huset, både for at mødes på midten i forhold til transport. Men også i forhold til at mødes på neutral jord ved større forhandlinger.

Det er rammerne der gør forskellen! Så find de næste mødelokale til dit forretningsmøde, og optimér chancerne for en god aftale.

» Mødelokaler

» Ønsker du at udleje?

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller.

I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - f. eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkost-
ninger.

Find servicerede kontorer til leje:

» Besøg Kontorfællesskaber.dk

Start Et IVS

Du kan starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse.
Er du mere iværksættertypen? Hos ivsstiftelse.dk kan du starte et iværksætterselskab på blot to timer! Læs mere om hvad et IVS kan gøre for dig her:

Indretnings/arkitektur virksomheden Danielsens Spaceplanning hjælper andre virksomheder med optimal indretning af deres lokaler. 

Drop spildtiden. GoEdit

Hos GoEdit er det nemt at få hurtig og billig hjælp til en gennemgang og redigering af dokumenter, billeder, opslag og meget mere.

Besøg GoEdit