Arbejdsglæde kræver gode fysiske og psykiske rammer

06.09.2018 10:16

Komfort er vigtigt på arbejdspladsen. Der er ingen, der har lyst til at bruge en time i rush-hour om dagen i offentlig transport omgivet af svedlugt, brækpletter og alt for mange mennesker med tanken om at skulle bruge de forestående otte timer af dagen i en ubehagelig stol på et fælleskontor med kollegaer, der stresser frem for at bidrage til arbejdsglæden.

Ikke blot skal valget af kontorlokaler være omhyggeligt taget og skabe gunstige rammer for virksomheden – også miljøet på kontoret skal være sublimt, før virksomheden kan drives til succes. Det gode kontormiljø kan virke som et abstrakt begreb – for hvad gør, at kontoret bliver et rart sted at være?

Det forsøger denne artikel at svare på ud fra to faktorer, der begge påvirker individets dag og komfort. Når alle individer er komfortable og dermed glade, kommer det gode kontormiljø nemlig ganske naturligt.

Fysisk

Først og fremmest skal de fysiske rammer på kontoret være optimale, før arbejdsglæden indfinder sig. Det bedste kontor har en god beliggenhed, der både gavner firmaets image og kundetilgængeligheden samt medarbejdernes mulighed for at komme på arbejde.

Derudover bør alle kontorer have velfungerende udluftningssystemer og varmeanlæg, så indeklimaet til hver en tid kan tilpasses vejret. Det er svært at koncentrere sig, slappe af og være til stede, når kontoret føles som Sahara eller Nordpolen.

For at medarbejderen sikres en glædelig dag ved arbejdsbordet, skal både bord og stol passe til den enkeltes behov. Det gøres bedst ved at vælge en kontorstol med god støtte og et bord, der kan justeres.

Psykisk

Når mange mennesker er under samme tag, arbejdsopgaverne presser sig på, og hverdagens yderligere stress mærkes i skuldrene, kan det være svært at opretholde sit overskud og sin energi. Arbejdsglæde opstår kun, når det psykiske miljø er rart for alle medarbejdere.

Ved at tage hensyn til kollegaers behov, aflaster man dem og skaber et sundt psykisk miljø. På fælleskontoret bør respekt, hjælpsomhed såvel som evnen til at tage hensyn til diverse vaner herske.

Skab arbejdsglæde ved at have fælles konsensus og aftaler om god opførsel og gode vaner på kontoret, så alle medarbejdere imødekommes og aflastes.

Søg efter kontor til leje

Lokalebasen.dk er en portal, der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

» Kontor i Odense

» Ønsker du at udleje?

Mødelokaler til næste forretningsmøde?

Flere virksomheder er begyndt at mødes ude af huset, både for at mødes på midten i forhold til transport. Men også i forhold til at mødes på neutral jord ved større forhandlinger.

Det er rammerne der gør forskellen! Så find de næste mødelokale til dit forretningsmøde, og optimér chancerne for en god aftale.

» Mødelokaler

» Ønsker du at udleje?

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller.

I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - f. eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkost-
ninger.

Find servicerede kontorer til leje:

» Besøg Kontorfællesskaber.dk

Start Et IVS

Du kan starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse.
Er du mere iværksættertypen? Hos ivsstiftelse.dk kan du starte et iværksætterselskab på blot to timer! Læs mere om hvad et IVS kan gøre for dig her:

Indretnings/arkitektur virksomheden Danielsens Spaceplanning hjælper andre virksomheder med optimal indretning af deres lokaler. 

Drop spildtiden. GoEdit

Hos GoEdit er det nemt at få hurtig og billig hjælp til en gennemgang og redigering af dokumenter, billeder, opslag og meget mere.

Besøg GoEdit